Tisztelt Polgártársaim, kedves Cákiak!

 

Az újév kezdetén kívánok a Közösségünk minden tagjának örömökben és sikerekben gazdag boldog újesztendőt.

 

Az elmúlt időszak már bebizonyította, hogy közösségi összefogással és megfontolt gazdálkodással képesek vagyunk fejlődni, kiemelt eredményeket elérni.

 

A tavalyi évben közel 60 rendezvényt, eseményt sikerült megtartanunk, amelyekből a legfiatalabbtól a legidősebbig, minden korosztály megtalálhatta a számára tetsző programot.

Nagyobb rendezvényeinkkel, mint például a Télkergető-tavaszváró, a Péter-Pál búcsú, vagy a Gesztenyés Gasztro Fesztivál, már képesek vagyunk a településünkön túlról is bevonzani a kikapcsolódni vágyókat, ugyanakkor programjaink túlnyomó része elsősorban a helyieknek szól (disznóvágás, falunap családi és gyereknapok, stb.).

 

Mindezek magvalósításáért köszönet illeti civil szervezeteinket, a szépkorúak klubját, a fiatal anyukák és a táncos lábú óvodásaink formációit, és nem utolsó sorban az állandó és rendszeres segítőinket.

 

A korábbi évek fejlesztési ütemét a tavalyi évben is sikerült folytatni, ehhez rengeteg munkát fektettünk a pályázatok előkészítésébe és a kivitelezések megvalósításába. Az év első felében megvásárolt kommunális eszközökkel (traktor, közterületi karbantartó eszközök), majd az év végi tetőcsere (Közösségi Ház) befejezésével az elmúlt három esztendőben 150 millió forintot is meghaladó beruházásokat, fejlesztéseket sikerült megvalósítanunk, amelyekhez jelentős saját forrásokat is tudtunk biztosítani a stabil vagyoni hátterünknek köszönhetően.

 

Ezt a fejlődést az idei évben is folytatni kívánjuk, hisz számos feladat áll előttünk, elég csak az önkormányzati útjaink állapotára, vagy éppen a közműhálózatunk problémáira gondolni. S bár a fejlesztések mellett elkötelezettek vagyunk, annak léptékét jelentősen befolyásolni fogja az idei évre beszűkült pályázati források elérhetősége vagy az önkormányzati szektort érintő drasztikus energiaár-emelkedés.

 

Mindezekkel együtt nehéz és kihívásokkal teli év vár ránk, amelyet csak közösségünk összefogásával, az egymás iránti bizalommal tudunk csak a magunk javára fordítani. Az előző időszak tapasztalata alapján büszkén mondhatom, hogy ez az összefogás és bizalom létezik közösségünkben, amely erőt ad a következő időszak feladatainak megoldásához, melyet ezúton is köszönök mindenkinek.

Együtt többet érünk, együtt többet elérünk!

Cák község Önkormányzati Képviselő-testülete nevében:

 

Tóth Szabolcs
polgármester