Cáki gyöngyszemek (Közösségi összefogással kidolgozott natúrparki szemléletű élő értékeink Cákon) letölthető: KATTINTS IDE

Kedvezményezett neve: Cák Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Vidékfejlesztési Program keretén belül a(z) UTIRO Térségfejlesztő Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-90-Ö.1-17 kódszámú, UTIRO Térségfejlesztő Egyesület - Települések helyi definiált értékleltárának elkészítését és dokumentálását segítő intézkedés című felhívás

Projekt címe, azonosító száma: Natúrparki térségi szemléletű közösségi értéktár kidolgozása Cák településen 1917189747

Szerződött támogatás összege: 1.000.000.-Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 90%

A projekt tartalmának rövid bemutatása

A projekt során elkészült a település térségi szemléletű (Írottkő Natúrpark) helyi értéktára (1 db) melynek elkészítéséhez 2 db adatgyűjtő fórumot szerveztünk. A helyi értéktár kialakításához 20 db kérdőívet töltöttek ki az adatközlők. 

Az elfogadott értékeket „Cáki gyöngyszemek – Közösségi összefogással kidolgozott natúrparki szemléletű élő értékeink Cákon” címmel került közzétételre. 

A közösségmegtartó célok érdekében a település a lakosság mellett együttműködött térségi szervezetekkel annak érdekében, hogy esetlegesen olyan értékek se maradjanak ki, amelyek a lakosságnál már nem, de a szakemberek által ismertek.

Az együttműködés eredményeként a megőrzött értékek térségi szinten tudnak fennmaradni, így erősebb térségi kohéziót, egyúttal jobban értékesíthető térségi termékek alapján is képezhetik. 

A projekt keretében 1 db rendezvényt szerveztünk, mely a települési értéktár bemutatását, népszerűsítését szolgálta. A rendezvényen a település lakosságának lehetősége nyílt megismerni a helyi értéktár tartalmát és a nyilvánossági előírások betartásával értesültnek a támogató szervezetekről, forrásokról.