Tisztelt Ügyfelünk!

2021-es évre új érvényesítő matrica kerül kibocsátásra.

A 2021-es évre vonatkozó érvényesítő matricákat 2020. IV. negyedévi számla mellékleteként küldjük, melyet kérünk a kommunális hulladékgyűjtő edényre kiragasztani. Csak ezzel jogosult az adott ingatlan a szerződött űrméretű és darabszámú edényzettel a hulladékszállítás igénybevételére.

Az érvényesítő matricát is tartalmazó számlalevél, várhatóan 2021. január végén, február elején kerül kézbesítésre.

Fontos tudnivalók a matricával kapcsolatosan 

 • Kérjük az azonosító matricát a kukaedényre jól látható helyre szíveskedjenek felragasztani a kapott tájékoztató alapján
 • Ennek elmulasztása esetén márciusától előfordulhat, hogy az STKH nem üríti az edényazonosító matrica nélküli kommunális kukákat.
 • Közös használatban lévő edények esetén (társasházak), minden edényhasználó ragassza fel a saját matricáját a közös kukára.
 • Akik több edénnyel, illetve több telephelyen veszik igénybe a hulladékszállítást (jellemzően gazdálkodó szervezetek) külön levélben fogják megkapni a tájékoztató levéllel ellátott matricákat.
 • Azon ügyfeleink is mindenképpen őrizzék meg az érvényesítő matricát, ahol egyedi megoldással (zsákból) történik a hulladékszállítás. Ebben az esetben kérjük egy jól látható helyre (pl.: postaláda) kiragasztani, hogy a kollégák az elszállítás során az azonosítást el tudják végezni.
 • Érvényesítő matrica nem kerül kiküldésre az eseti, megrendelés alapján történő elszállítás esetében, itt a számlázást teljesítés igazolás alapján végezzük. Az ügyfelek ürítésre vonatkozó igény bejelentésüket annak időpontja előtt legalább 12 órával írásban szükséges jelezni valamelyik ügyfélszolgálatunkon.

 AZ STKH KFT. 2021. MÁRCIUSÁTÓL A TELJES SZOLGÁLTATÁSI TERÜLETÉN MEGKEZDI A MATRICÁK ÜTEMEZETT ELLENŐRZÉSÉT.

 • Az érvényesítő matrica nélküli edényeket beazonosítatlan edényként fogjuk kezelni.
 • Amennyiben nem kaptak, vagy nem a szerződésüknek megfelelő űrtartalmú, darabszámú hulladékgyűjtőre vonatkozó érvényesítő matrica került a mellékletbe, kérjük, a számlalevélen megjelölt ügyfélszolgálati irodánkkal vegyék fel a kapcsolatot
 • A kukát úgy kell kihelyezni gyűjtésre, hogy a matricás oldala az úttest felé nézzen.
 • Az érvényesítő matricák visszavonásig, vagy új matrica megküldéséig lesznek érvényesek.
 • Az érvényesítő matricákat a szerződés módosításakor, lemondásakor minden esetben csatolni kell a kérelemhez. Amennyiben a matricák roncsolódásmentesen nem eltávolíthatók, úgy a darabokban leszedett, de még beazonosítható matricákat is elfogadjuk.
 • A beazonosítást akadályozóan sérült/elhagyott matricák pótlását, külön díj ellenében, ügyfélszolgálatainkon biztosítjuk
 • Nem mindenki kap matricát! Az üdülők és az időszakosan szerződött ügyfelek esetében a 2020-as matrica vagy pótmatrica meglétét fogjuk vizsgálni.

Ügyfeleink tájékoztatására ügyfélszolgálati elérhetőséget biztosítunk.

Elektronikus ügyintézés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérdés esetén kérjük forduljanak hozzánk bizalommal.

Szíves együttműködésüket köszönjük.

STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és
Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A tájékoztató >>>itt<<< olvasható!