Március 15-én 15 órakor tartjuk az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezendő  ünnepi megemlékezésünket a helyi Könyvtárban.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az ünnep fényében adhatjuk vissza az egészségügy szolgálatában az elkészült – felújított orvosi vizsgálónkat. Köszönetünket fejezzük ki a Construbaux Kft. kivitelezői munkáját, akik igyekeztek  gyorsak és pontosak lenni.

Az ünnep alkalmával – már hagyományosan ezen a napon – adjuk át az idei év jutalmazottjának  -  Horváthné Pongrácz Jolán gondozónő részére  - a  „Cákiaknak Cákiakért” emléklapot és pénzjutalmat, aki  lelkiismeretes, kitartó és türelmes munkájával járul hozzá az idős emberek ápolásához.   

A fiatalokról sem feledkeztünk meg. Számukra (és természetesen a falu minden lakosának) vásároltunk egy nagyképernyős televiziót, hogy majd a futtbal világbajnokságot  jobb körülmények között tudják figyelemmel kísérni. A készüléket a Közösségi Házban helyeztük el.

Április 2-án 15 órakor – Húsvét hétfőn – nyítjuk meg a szokásos tavaszi kiállításunkat a Közösségi Házban. E kiállítás alkalmával megemlékezünk Bodorkós József fafaragó Népi Iparművész munkásságáról, aki hosszú éveken át támogatta a kézműves kiállításunkat és az elmúlt esztendőben elveszítettük. Emlékét támogatják Biró Brigitta keramikus, Vértes Ildikó mézeskalács készítő, Merics Lajosné tojásfestő, Geröly Tamásné csuhé, Pajor Andrea nemezelő is.

A kiállítás fő atrakciója a Baba kiállítás, mely magángyűjtemények felajánlásával jött létre.

A kiállítás minden hétfőn-szerdán és vasárnap látogatható 13 ó – 18 ó között és majdan május 27-én zárjuk be egy nagy gyermeknapi bulival.

Értesítjük a turistákat, hogy a Pincesor március 15-én ingyenesen látogatható 10 órától 18 óráig. A hivatalos nyitás április 1-től indul. Figyeljék a honlapunkat (www.cak.hu) is.