Adventi koncertre hívunk minden kedves érdeklődőt

2022. december 4-én 18 órára

a cáki Szent Péter és Pál apostolok templomba.

 

A belépés díjtalan!

Adományokat szívesen fogadunk!

Helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Fellépők:

Szironta Harangegyüttes

Jól csengő választásnak ígérkezik a besnyői Szironta Együttes, hazánk meghatározó harangzenekarának koncertje. A formáció 2004-ben alakult, 2016-tól játszanak amerikai harangokon, handbelleken és handchime -okon. Hangszerparkjuk Európában is ritkaságnak számít. Az 5+3 oktávnyi kéziharanggal szinte bármilyen zenemű megszólaltatható és műsoruk is ezt a változatosságot tükrözi. A klasszikus zeneirodalom legismertebb darabjai mellett kortárs és könnyűzenei művek, filmzenék és természetesen a legismertebb karácsonyi dallamok is szerepelnek repertoárjukban
Az együttes célja a harangzene népszerűsítése és megismertetése itthon és Közép-Európában, és kezdeményezői is a harangzenészek közösségépítésének. A legkülönbözőbb rendezvényeken találkozhattunk már velük. Kastélyokban, báltermekben, templomokban, és az Országházban is megszólaltak már harangjaik, de rendszeres közreműködői a Budafoki Dohnányi Zenekar karácsonyi Aréna-koncertjeinek is, ahol több ezer néző számára varázsolnak harangjaikkal igazi ünnepi hangulatot.

A Szironta Együttes művészeti vezetője: Germán Márton
A zenekar tagjai: Czumpft Krisztina, Konkoly Violetta, Rozbora Ádám, Sólyom Balázs

 

CONCORDIA - BARÁTSÁG  Énekegyesület vegyeskara

A kórus 160 éves fennállásával sokszor bizonyította, hogy a dal mindenkinek szól. Repertoárjuk színes és gazdag. Az egyházi énekektől a könnyűzenék megközelítéséig mindenben otthon érzik magukat. Hűen szolgálják a kórusmozgalmat, ezzel is gazdagítva kulturális életünket.

Vezetőjük SZILÁGYI MIKLÓS karnagy

Várunk szeretettel mindenkit, készülődjünk együtt az év legszebb Ünnepére!